in

Põnev läätsemaailm väärib avastamist

Pikka aega on läätsesid peetud vaeste toiduks. Seda on kasvatatud ja söödud Eestimaal sajandeid ning  juba piiblis on mainitud läätsesuppi. Kuid nüüd on see kaunvili teinud tagasituleku ning on taas kogumas populaarsust.

Lääts täidab hästi kõhtu, valmib kiiresti, on hinnalt odav ning sisaldab ohtrasti kiudaineid, sisaldab väärtuslikku taimset valku, mitmeid mineraale ning nad on  heaks raua ja foolhappe allikaks. Nad soodustavad seedetegevust, kuid, et kehale läätsed kergemini omastatavad oleksid, soovitatakse läätsesid leotada.

Lihtne läätseroog purustatud tomatite ja hakklihaga. Valmib umbes 20 minutiga.

300g hakkliha

500g purustatud tomateid või tomatipasta

klaas läätsesid

sibul

küüslauk

Prae hakkliha koos sibula ja küüslauguga, keeda läätsed ning seejärel maitsesta soolaga. Lisa hakklihale purustatud tomatid, hauta ning lisa ka läätsed. Sega ja võidki maitsvat ja tervislikku läätserooga nautima asuda.