in

Kummikommid – head või halvad?

Kõik me oleme näinud viimasel ajal facebookis ringlevaid pilte, kus hoiatatakse kummikommide eest, sest need on valmistatud loomade kondipurust. Otsustasime asja natukene selgemaks teha.

Kui uurid kummikommide pakendit lähemalt, loodad sealt kindlasti leida selliseid aineid nagu siirup ja suhkur, kuid seal leidub ka želatiini. Tundub üsna tavaline ning süütu, kuid mõned faktid selle kohta võivad sind üllatada. Želatiin on kollakas ning peaaagu maitsetu lisaaine, mis on valmistatud loomade keedetud nahast, kõhredest ning kontidest. Ühesõnaga, lihatööstuse ülejääkidest – sead, veised, nämma!

Nii, et taimetoitlased! Teie peaksite nüüd kummikarudest ringiga mööda käima. Želatiini leidub ka mõningates vitamiinides, ravimites ning ka vahukommides, jogurtites ning kastmetes, tasub vaid pakendeid lähemalt uurida. Kuid õnneks leidub mahekauplustes ka želatiinivabu tooteid. Valik on Sinu!

Lõpetuseks üks lause Haribo kummikommide kodulehelt: „Teaduslike uuringutega on tõestatud, et želatiin aitab ennetada liigeste kulumist. Korrapärane želatiini söömine tugevdab nahka ja sidekudesid.“

Illustreerimiseks veel siis Alexander McQueen’i 50 000 kummikommist valmistatud kleit:

gummy-bear-gown-twelv-2-537x402