in

Kuidas süüa avokaadot?

Me kõik oleme kuulnud avokaado imelistest omadustest, kuid paljud ei oska sellest midagi valmistada ning toorelt söömiseks tundub vili natukene igav. Enda tervise ja ilu nimel tasuks avokaadoga aga saada headeks sõpradeks, sest see puuvili sisaldab suurel hulgal kasulikke rasvhappeid, mis ennetavad kortse, parandavad aju võimsust ja veel palju muud. Loe viit lihtsat moodust, kuidas teha avokaado enda söögilaual põnevaks.

1. Guacamole on kuulus retsept, mida on maitsev süüa nii võileiva kui ka krõpsudega. Määrde valmistamine on imelihtne – lihtsalt purusta avokaado, lisa laimimahl ning purustatud küüslauk ning seejärel maitsesta. Soovi korral võid segule lisada näiteks tomatit, sibulat või koriandrit. NB – guacamole säilib jahedas ainult paar tundi!

2. Lisa avokaadot enda võileivadele või kasuta seda vrappide sees. Ka sushi sees on see vili äärmiselt maitsev.

3. Kõige lihtsam ja kiirem moodus on lõigata avokaado viiludeks, lisada pisut maitseaineid ning sidrunimahla. Paha ei tee ka balsamiäädikas. Head isu!

4. Valmista avokaadost mõni maitsev ning tervislik värske salat. Kõige lihtsam on kokku panna avokaado, sibul, tomat pisut oliiviõli ning maitseaineid. Soovi korral lisa salatile näiteks kana või krevette. Kiire ja maitsev!

5. Kuidas sulle maitseks paneeritud avokaado? Lõika vili suupärasteks ampsudeks, kata munakastmega ning seejärel riivsaiaga. Maitsesta ning küpseta pannil või ahjus. Hiljem serveeri enda lemmikkastmega.